GASTRONOMIAN MASTERRA
MAILA ALTUKO GRADUONDOKO
IKASTARO PRIBATU
NORI ZUZENDUA:
Graduondoko ikastaroa, aurretik ostalaritzako ikasketak (erdi-mailako edo goi-mailako prestakuntza-zikloak, esaterako) egin dituztenentzat. Sukaldaritzaren alorrean lan-esperientzia frogatua dutenek egin dezakete; nolanahi ere, ikastetxeak proba teoriko/praktiko bat egin ahal izango du hautagaiaren maila orokorra balioesteko.
Ikasgai-zerrenda:
· Produktuen teknologia: Mise en place, aplikazio praktikoak, dokumentazioa eta
errezeta-liburua.
· Maisu-eskolak: Estatuan edo nazioartean ospetsuak diren sektoreko profesionalek emango dituzte Eskolarekin lankidetzan. Gutxienez 15 ikastaroan zehar.
· Bisita profesionalak gastronomia eta elikagaien alorreko enpresa eta erakundeetara. Gutxienez 5 ikastaroan zehar. Conservas Yurrita, Bodega K5 Arguiñano, Arzak jatetxeko laborategia.
Guikar okelak, Label Euskadi produktuen jardunaldi bisita, Gastronomia Elkartean parrilla saioa, Alameda Jatetxea, Karlos Arguiñano Jatetxea, Gesaltza Añana...
· Euskal sukaldaritza. Egungo sukaldaritzaren historia eta erroak. Demostrazio teoriko eta praktikoak. Errezeta-liburua.
· Higienea, dietetika eta nutrizioa. APPCC autokontrol-sistema. Janari-manipulatzaile txartela. Dietetika. Mikrobiologia.
· Prezioen administrazioa eta kudeaketa. Lan-arlokoa, nominak eta hitzarmena. Jatetxe baten kudeaketa, administrazioa eta kontabilitatea. Kudeaketa-programa. Ostalaritza-enpresa bat sortzeko proiektua.
· Pastelgintza - gozogintza. Tradizionala eta gaur egungoa. Jatetxeko postreak. Produktuen tratamendua, baita teknikena ere.
· Urdaitegia. Produktuak zatikatzea. Hestebeteak. Terrina hotzak eta beroak. Urdaiazpikoa mozteko teknika.
· Produktuen teknologia. Hainbat produkturi buruzko monografikoak egiten dira urtero. Produktuak honako hauek dira: Arroza, foie grasa, onddoak, gazta, hutsezko sukaldaritza, sukaldaritza begetarianoa, lekaleak, kafea, ehiza, pasta, arrainak, itsaskia, kontserbatzeko sistemak, algak, sukaldaritzaren antropologia, kultura gastronomikoa, trufa, barazkiak,
ostrak eta abar.
· Europako oinarrizko gastronomia. Italia, Espainia eta Frantzia.
· Praktikak Aiala jatetxean. Azken hiruhilekoan (martxoa-maiatza), ikastaroa egiten duten ikasleek gure jatetxe pedagogikoko lan guztiak egiten dituzte. Jatetxe horretan menu oso bat egiten da egunero, 16 eskaintzaren arabera (4 lehenengo plater, 4 bigarren plater eta 4 postre), eta egunero aldatzen da, ikasleak ahalik eta gaitasun eta trebetasun handiena har dezan.
· Borondatezko praktikak enpresetan. Otsailetik maiatzaren amaierara, asteburuetan. Prestakuntza-praktikak egiten dira maila handiko jatetxe ospetsuetan. Praktikak amaitu ostean ziurtagiri egiaztatua ematen da.
MASTERRAREN IRAUPENA
DATA
1.000 ordu
2023ko Irailetik 2024ko Maiatzara
ORDUTEGIA ATELEHENETIK OSTIRALERA
goizez eta/edo arratsaldez
9:30etatik 12:30etara/15:30etatik 18:30etara
Gure "Aiala" jatetxe pedagogikoan praktikak egiten dituen hiruhilekoan, ikasleek lan guztiak egiten dituzte eta ordutegia 9:30etatik 16:30ak arte izango da.
MASTERRAREN KOSTUA
5.000 €
Ordainketak: 2023ko Ekainean – 2.000 € / 2023ko Irailean – 1.500 € / 2024ko Urtarrilean – 1.500 €
Gehienez 12 ikasle
IRAKASLEAK:
· Manuel Piñeiro, Eskolako sukaldeburua.
· Lordi Etxeondo, Gozogintzako/pastelgintzako burua eta Masterraren tutorea.
· Thierry Vallespir, sukaldeko bigarren burua.
· José Miguel Larrañaga, maisu urdai-prestatzailea eta harakina.
· Lidia Martín, enpresa-alorreko kontabilitatean, kudeaketan eta administrazioan aditua.
· Ana Isabel Pérez, bromatologian, dietetikan eta nutrizioan aditua.
Irakasle/kolaboratzaileen atalaren barruan klase teoriko eta praktikoak garatuko dituzten adituak eta sukaldariak izango ditugu eta ikastaroaren hilabete bakoitzean iragartzen dira, gutxienez 3 hilabete bakoitzeko.
• Enrique Fleischmann, sukaldaria eta zuzendaria Fleischmann cooking group.
• Yon Gallardo, izozki maisua.
• Roberto Ruiz, Hika jatetxea.
• Patxi Troitiño, koktel maisua.
• Gorka txapartegi, Alameda jatetxea.
• SSgastronomika, kongresukide bezala.
• Marc Balagher, gozogile katalana.
• Jose Ramon Aguiriano, sommelier aditua eta Idiazabal gaztaren kontseilu arautzaileko kidea.
• Mala Gissona, garagardogileak.
• Echebastar Alakrana, hegaluzearen zatitze eta prestaketan adituak.
• Gaizka Barañano, Barañano likoreak.
• Mikel Garaizabal, Haziko enologoa.
• Lain Montes, aholkulari gastronomikoa.
• Pepe Paz, Foie-gras Rougié-ko sukaldaritzako aholkularia.
• Alex Pirla (“Prabhu Sukh”), sukaldari begetarianoa eta beganoa.
*Eskolak zerrenda hau aldatzeko eskubidea gordetzen du, prestutasunaren arabera.
INFORMAZIOA
AIALA OSTALARITZA ESKOLA
Nafarroa Kalea 61
20800 ZARAUTZ. Gipuzkoa
T. 943 13 46 00 · direccion@aiala.es
2024 © AIALA Ostalaritza Eskola · by viskwit